Curriculumm Vitae :  Mijn naam is Pieter Antonie van der Velden(1942). Veel mensen in mijn directe omgeving noemen mij Pierre.   Ik beoefen het beeldhouwen autodidact. Beeldhouwen is een belangrijke invulling geworden van mijn tijd na de VUT op 60 jarige leeftijd in 2002.  Ervaring heb ik opgedaan door het volgen van beeldhouwcursussen en het vooral veel doen en het bestuderen van beeldhouwwerken. Ik werk voornamelijk in middelharde natuursteen zoals Serpentijn,  Marmer, Albast e.a. Mijn beeldentuin aan huis is alleen op afspraak te bezichtigen. Een ruime veranda is mijn atelier.

WERKWIJZE/TOTSTANDKOMING/WAAROM                                                                                        Wat anderen maken boeit mij zeer vooral hoe en waarom men tot de eindvorm is gekomen. Mijn creativiteit en fantasie zijn de basis voor een scala aan vormen van mijn beelden. Het boeiende van beeldhouwen is het samenspel van handen en geest die onlosmakelijk van elkaar leiden tot een creatieve en vaak intuïtieve vormgeving.  Ik ben niet gauw tevreden met  de vormgeving. Steeds zoek ik  tot in de kleinste details naar mogelijkheden die kunnen bijdragen tot  verhoging van de expressie. Daarnaast probeer ik de vormen van lijnen en rondingen in harmonie met elkaar te koppeling tot een krachtig driedimensionaal geheel. Het geheel aan vormen in mijn ontwerp moet dus in mijn beleving kloppen. Het beeldhouwen is mijn passie maar ook schilderen en dichten beoefen ik graag.

EXPOSITIES

Naast eigen exposities wordt mijn werk regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland.

In 2007 werd een van mijn beelden genomineerd met een 4e juryplaats en een 2e publieksprijs tijdens de GroeneHartKunstprijs verkiezing in Zuid-Holland.